Det stör oss mest på Facebook

2012-01-31 14:28  

Vänner som statusuppdaterar för mycket om ovidkommande saker irriterar mest på Facebook. Men tekniska problem och skryt i uppdateringar retar också Facebook-omgivningen, enligt en ny undersökning.

Var tredje svensk har funderat på att radera sitt Facebookkonto. Mest avogt inställda är unga män mellan 18 och 35 år. I den gruppen har närmare hälften övervägt att logga ut för gott.

-Svenskarna är generellt sett positiva till de sociala medierna, men vi ser en viss avmattningseffekt just nu hos vissa målgrupper, säger Joel Pallvik på kommunikationsbyrån Cohn & Wolfe, som har gjort undersökningen, i ett pressmeddelande.

Men även om unga män är skeptiska till Facebook har tolv procent av männen mellan 18 och 24 år ändå använt tjänsten för att avsluta ett förhållande.

Svenska kvinnor är mer positivt inställda till sociala medier och i synnerhet till Facebook. Hälften av kvinnorna mellan 25 och 34 år skulle till exempel vilja ha möjlighet att handla via sociala medier.

Resultaten kommer från Cohn & Wolfes och SSI:s attitydundersökning om sociala medier. Totalt 7 200 personer, från nio länder, har deltagit i undersökningen, som genomfördes i december 2011.

Mest irriterande på Facebook

Resultat Sverige:

Vänner som publicerar för mycket om allt varje dag 29,4 procent

Tekniska problem (uppladdningstid etc) 16,6 procent

Annat 16,2 procent

Vänner som publicerar vilka spel de spelar 11,8 procent

Vänner som skryter i sin status 5,8 procent

Vänner som publicerar tävlingar de deltar i 4,6 procent

Vänner som klagar i sin status 3,5 procent

Vänner som publicerar för många bilder på sina barn 2,8 procent

Vänner som inte kan stava 2,8 procent

Vänner som uppdaterar sin status för ofta 2,1 procent

Vänner som publicerar vad de lyssnar på 1,9 procent

Vänner som publicerar för många bilder på sina husdjur 1,2 procent

Vänner som kommenterar när du stavar fel 1,1 procent

Linda Nohrstedt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt