Bostonpolisen tar hjälp av sociala medier

2013-04-17 09:17  
Federala polisen FBI dokumenterar rester av bomben. Foto: FBI/Scanpix

För att snabbt samla information och kommunicera med allmänheten tar polisen i Boston hjälp av bland annat Facebook, Twitter och Youtube för utredningen av explosionerna i måndags.

Bostonpolisen försöker få tag i inspelningar från tiden kring de två explosioner som inträffade under Boston Marathon på måndagen, det rapporterar nyhetssajten Cnet.

-Bostonpolisen vill se videoupptagningar från området kring mållinjen, säger Cheryl Fiandaca, presschef vid Bostonpolisen.

Via polisens Facebook- och Twitterkonton har polisen informerat och bett allmänheten om information om händelsen.

Cnet rapporterar även om överbelastade telefonlinjer och Bostons invånare i stället använt sociala medier för att kontakta nära och kära.

Sajterna Google och Youtube har också gjort sitt för att hjälpa till i efterdyningarna av bombdåden. På Google people finder kan man söka och lägga upp information om personer som saknas efter bombdåden.

Youtube har lagt upp en kanal med samlade videoklipp från bombdåden.

Enligt en artikel i newscientist kan sajter som Youtube också leda utredarna på rätt spår för att hitta de skyldiga till bombdåden. Tidningen har pratat med en bombexpert som säger att bilder från bombdådet tyder på att bomben var hemmagjord och tillverkad med någon typ av klorat. Sedan kan spaningen riktas mot människor som sökt på internet efter recept på hemmagjorda kloratbaserade bomber.

Ville Westman

Mer om: Twitter Attentat

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt