Apples musikspelare blir mindre

2010-09-02 11:12  

Apples har sålt 275 miljoner musikspelare i sin Ipod-familj. De nya versionerna är mindre.

Ipod Nano är den modell som bantat mest – med en kvadratisk form är den nu 46 procent mindre och 42 procent lättare än tidigare.

Den har blivit av med sin kamera och kan inte längre visa video. Istället har den fått en pekskärm med multitouch-teknik, som alltså kan styras med flera fingrar.

Minstingen Ipod Shuffle har fått tillbaka sin navigeringsknapp och en liten klämma på baksidan.

Iphones systermodell Ipod Touch har nu liksom Iphone 4 fått den högupplösta skärmen Retina, processorn A4, treaxligt gyroskop samt kamera både fram och bak. Dock inte den raka kanten som på Iphone 4.

Den har stöd för videosamtal med Apples tjänst Facetime och för spelnätverket Game Center.

Med den nya versionen 4.2 av operativsystemet IOS, som kommer senare i höst, ska man kunna spela upp musik och video trådlöst från Ipod Touch via Apples teknik Airplay.

Airplay kan tas emot av tvboxen Apple TV, men är också öppet för andra tillverkare, vilket innebär att det kan gå att spela upp musik och video även i andra apparater.

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt