Apple-mjukvara sågas i studie

2012-07-03 09:00  
Skådespelaren Samuel L Jackson är en av kändisarna som anlitats för att göra reklam för Siris förträfflighet. Foto: Scanpix, Youtube

Apples mjukvara för röstigenkänning som finns i Iphone fungerar dåligt. <br/> ”Det fungerar inte särskilt bra”, sammanfattar en ny studie.

Apples Siri får dåligt betyg i en ny studie om Apples mjukvara för röstigenkänning i smarta telefoner, enligt Bloomberg.

I Apples telefon Iphone finns ett röstigenkänningsprogram som heter Siri. Användare ska kunna fråga Siri om det mesta. Bland annat ska Siri kunna utföra sökningar på Google.

I studien framkommer att av 1600 vanliga sökningar lyckades Siri lösa 62 procent av de tillfrågningar som frågades i en högljudd gatumiljö och 68 procent i en tystare miljö.

Siri kan också agera när röstkommandon ges. I 83 procent av fallen hör Siri röstkommandon i gatumiljö och i 89 procent i tystare miljöer.

Studien har gjorts av Piper Jaffaray Cos, en amerikansk investmentbank.

- Du spelar på lotteriet när du använder Siri, säger Gene Munster, analytiker som genomfört studien.

Apple har satsat mycket pengar och anseende på att marknadsföra Siri. Bland annat har reklam med kända skådespelare som Samuel L. Jackson producerats där skådespelarna använder röstigenkänningen med framgång.

Men användare har inte lycktas lika bra som kändisarna i reklamfilmen. Några Apple-användare har till och med gått samman i en grupptalan och stämt Apple för vilseledande marknadsföring eftersom de anser att Siri inte fungerar som utlovat.

Men Apple erkänner inga fel. I stället har Apple gått ut med att det nya operativsystemet för Iphone IOS 6 ska erbjuda nya möjligheter med Siri.

Jonas Melzer

Mer om: Apple

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt