20 000 filmer på Plejmo ska knäcka piratsajterna

2015-02-03 13:55  

Hyrfilmssajten Film2Home byter namn till Plejmo och laddar upp med tre gånger så många filmer som i dag. Nya kunder ska lockas från piratsajterna - och från biograferna.

Ny Teknik skrev i fredags om att Film2home köper konkurrenten Headweb och samtidigt lanserar en helt ny tjänst för digital, strömmande film.

På tisdagsmorgonen presenterade Film2home vd Ulrika Lindwall den nya filmtjänster Plejmo, som från start har cirka 700 000 kunder och som till sommaren ska ha trefaldigat sin filmkatalog till 20 000 filmer - nya och gamla.

Redan nu har man öppnat en betaversion av Plejmo.com med en ny, förbättrad sökmotor. Nuvarande Film2home-kunder blir kunder hos Plejmo med sina gamla konton och inloggningsuppgifter.

På dagens presskonferens i Stockholm deltog filmbolaget Warner Bros nordiska vd Stefan Lampinen för att markera att filmbranschen ser positivt på tjänster som Plejmo, som förhoppningsvis kan locka filmälskare från olaglig nedladdning från piratsajter - framför allt pirater med strömmande digital film.

Ulrika Lindwall, som har sin bakgrund hos Spotify, där hon varit etableringschef för nya marknader, har en vision att få filmbolagen att släppa sina nya filmer direkt till digital distribution.

I dag har biograferna ensamrätt till nya filmer under fyra månader. Först därefter släpps de till uthyrning.

Plejmo inför redan nu flera nyheter, som att filmerna också kan laddas till surfplattor och mobiler under 48 timmar. Hon talar också om att Plejmo ska finnas tillgängligt via Googles tv-sticka Chromecast och att den dynamiska prismodell som Film2home redan praktiserar kan bli ännu mer dynamisk - och attraktiv.

Det innebär att filmer som efterfrågas av många vid just ett tillfälle får ett högre pris än en film som man är ensam om att vilja hyra. I dag varierar prisspannet mellan tre kronor och 49 kronor. Även ett urval gratisfilmer finns med som lockbete.

- Med Plejmo har vi skapat en tjänst med väldigt stor potential och vi har redan i dag det största utbudet av film i Sverige. Vårt mål är nu att bli först med att erbjuda helt nya filmer digitalt, sa Ulrika Lindwall på presskonferensen.


Följ Ny Teknik på Facebook!

Lars Anders Karlberg

Mer om: Film2Home Plejmo

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt