Ventilation för miljonprogram

2011-11-24 10:50  

UPPDATERAD. Miljonprogrammet står inför stora renoveringar, som får företagen att produktutveckla. Nu finns ett nytt ventilationssystem som ska gå snabbare att montera och bli mer energieffektivt.

En enda hantverkare ska klara att montera det nya ventilationssystemet från Lindab.

Företaget hävdar också att den personen gör jobbet fem gånger så snabbt om man jämför med monteringen av ett system av traditionellt snitt.

Monteringen av det moduluppbyggda och patentsökta systemet görs vid ett enda tillfälle, i ett svep. Man slipper spackla, slipa, måla och klä in i gips. Målare och snickare behöver aldrig sättas in. Boende i lägenheten kan bo kvar.

Dessutom ska det nya kanalsystemet bli energieffektivt.

- Vi har haft miljonprogrammets renoveringsbehov i tankarna när vi utvecklat systemet, vilket är som klippt och skuret för de installatörer som kommer att renovera inom miljonprogrammet, säger Camilla Andreasson, kommunikationsansvarig på Lindab Ventilation.

Hans Dahlquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer