Till salu: Fyra ton tunga stridsroboten Kuratas - med kulsprutor

2015-01-20 07:01  

Just nu ligger det första kommersiella exemplaret av den fyra ton tunga stridroboten Kuratas ute till försäljning på Amazons japanska sajt. Priset är 120 miljoner yen, cirka 8 miljoner svenska kronor.

Kuratas-roboten är en sann pojkdröm förverkligad av den japanska smeden Kogoro Kurata som startat företaget Suidobashi Heavy Industry för att göra projektet kommersiellt.

Kogoro Kurata har helt enkelt skalat upp de robotleksaker som han lekte med som barn och skapat en jättelik, fyra meter hög dieseldriven stridsrobot på fyra hjul. Roboten är utrustad med två raketgevär (RPG) och två Gatling-kulsprutor som skjuter sex tusen skott i minuten.

Hela ekipaget väger 4,4 ton och det krävs en instruktionsfilm på Youtube för att över huvud taget förstå hur man kommer upp i förarstolen. Precis som i bilvärlden väljer företaget att låta en vacker ung kvinna demonstrera hur det går till.

Kogoro Kurata har berättat hur han som liten drömde om att världen skulle vara full av jätterobotar när han blev stor.

- Men hur länge jag än väntade kom det bara ut små robotar som Asimo. Till slut kunde jag inte vänta längre utan bestämde mig för att bygga min egen robot, säger han till Bloomberg Business Week.

Till sin hjälp rekryterade han elektronikingenjören Wataru Yoshizaki för styrning, hydraulik och vapensystem.

Och nu finns Kuratas-roboten i verkligheten. Men i den version som annonseras ut på Amazon ingår inte några armar. De får specialbeställas.

Till Bloomberg säger Kogoro Kurata att han gör detta för skojs skull. Det bekymrar honom inte om det inte får sälja några robotar.

Länk till Amazon-annonsen.

Länk till Suidobashis Facebooksida med fler bilder.

Följ Ny Teknik på Facebook!

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt