Seger för svenskt robotföretag

2015-04-20 15:56  

Opiflex var utvalt att sälja in sin idé för EU-kommissionen, entreprenörer och investerare. Och det svenska robotföretaget åkte hem som vinnare.

Opiflex vann alltså EU-kommissionens stora innovationspriset under ”Business Innovation Observatory Award”.

Juryns motivering löd ”En enad jury har valt Opiflex utifrån det unika i tekniken, den förmåga företagsledningen visat, potentialen att växa internationellt såväl som storleken på den totala tillgängliga marknaden. Opiflex löser en viktig utmaning för Europas tillverkande industri”.

Opiflex har en patenterad lösning för att docka in en robot och på så sätt kunna flytta den mellan olika arbetsstationer.

Ny Teknik skrev om utnämningen och det svenska bolagets möjligjet att få visa upp sig för investerare. Nu är det en ännu gladare vd och grundare, Johan Frisk, vi talar med.

- Det här ger oss förstås inspiration men det viktigaste är den uppmärksamhet vi fått både i och utanför Sverige, säger han.

Betyder det att det kan lossna för bolaget?

- Ja, jag hoppas det. Vi har fått flera bra kontakter med investerare. Visst har det gått långsamt. Vi var tvungna att göra om själva plattformen, sedan tar det alltid väldigt lång tid och kostar mycket pengar att utveckla en produkt och ännu mer att komma ut på marknaden, säger Johan Frisk.

 

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

 

Fredrik Karlsson

Mer om: Industrirobot

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt