Nätverk ska stötta företag

2012-05-02 08:58  

Det är lätt att fastna i de vardagliga sysslorna. Men det kan slå tillbaka i framtiden. – Det kan vara svårt att orka lyfta blicken, men det är viktigt, säger Gary Linnéusson på Swerea, som nu drar i gång ett nytt projekt.

Swerea startar ett nätverk där företag kan stötta varandra.

Målgruppen är ledare i små och medelstora företag som ofta har svårt att få tid och kraft att ta tag i framtidsfrågorna och utveckla produktionen. Men framtiden avgörs av beslut som tas i dag – därför kan bristande framtids­planering stå företaget dyrt.

Ett klassiskt problem är att man som ledare blir indragen i att hantera en rad problem som inte tillför något värde för kund. Och när nya produkter ska in i produktion fortplantar sig problematiken.

Signifikativt nog finns ett hot mot att nätverket ska bli av: tillräckligt många företagare måste prioritera att avsätta tiden.

Fredrik Karlsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL