Eftertraktade utbildningar i automation

2010-01-29 15:24  

Två nya utbildningar i automation startar till hösten på Mälardalens högskola i Västerås. Det är två så kallade yrkeshögskoleutbildningar som staten , via YH-myndigheten, beslutat ge statsbidrag till.

Den ena utbildningen, som preliminärt omfattar 30 platser, är ettårig och leder till examen som automationstekniker.på den, tvååriga, blir man kvalificerad automationstekniker. Också den omfattar 30 platser, preliminärt.

Båda är ”öppna” utbildningar. Det ska gå att läsa vidare med dem som grund.

Vissa moment i utbildningarna kan klaras på distans. Men i huvudsak kommer studierna att bedrivas på högskolan i Västerås.

- Vi har hela tiden arbetet ihop med industri, teknikcollege och branschorganisationer när vi utformat utbildningarna. Därför är vi säkra på att de kommer att bli eftertraktade, säger Gertrud Fager, projektledaren på Mälardalens högskola i Västerås.

Hur mycket pengar staten skjuter vet man inte ännu. YH-myndigheten har hittills bara gett klartecken, inte beslutat om det slutliga beloppet.

Hur mycket företagen måste skjuta till är också oklart. Någon tvekan om att utbildningarna startar till hösten råder dock inte.

Hans Dahlquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt