Uppsala miljonsatsar på startupcentret Base 10

2018-09-18 13:30  
Jason Dainte, Uppsalaprofil och medgrundare av startupcentret Base 10. Foto: Qimage

10 miljoner kronor fördelat över fem år. Så mycket pengar får kontorshubben Base 10 från Uppsala kommun för att stötta stadens unga teknikbolag.

I januari 2017 slog Base 10 upp portarna i centrala Uppsala.

I startupcentrets lokaler på 1 000 kvadratmeter finns plats för mellan 100 och 200 personer som ska kunna arbeta och nätverka tillsammans.

Läs mer: Hela listan: Här är Sveriges hetaste teknikstartups

Intresset för Base 10 har varit starkt sedan starten. I dagsläget är det över 500 medlemmar som använder kontorslokalerna. Nyligen gick dessutom investerare från Uppsala in med en okänd summa i verksamheten, vilket sajten Breakit var först att rapportera om.

Nytt avtal värt 10 miljoner kronor

Ett nytt avtal med Uppsala kommun ger ny verksamheten ytterligare skjuts. Avtalet är värt 10 miljoner kronor, som kommer att betalas ut under de kommande fem åren.

Läs mer: Vinnande 3d-grafik vill förändra Hollywood

Uppdraget från Uppsala kommun betyder att Base 10 ska ”stötta den lokala teknikscenen och investerare”.

– Det här ger oss en fantastisk möjlighet att fokusera på tillväxt. Det är ett viktigt mål för mig personligen att kunna göra mer för staden och de här pengarna talar sitt tydliga språk, säger Jason Dainter, vd för Base 10, till Breakit.

Med nya pengar i ryggen satsar Base 10 nu på att vidareutveckla verksamhet.

Fokus ligger på att anställa fler medarbetare, utvidga eventverksamheten samt att leta efter nya, större lokaler, berättar Jason Dainter.

Kalle Wiklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt