ANNONS FRÅN SCALGO

Ny plattform för klimatanpassning och översvämningsrisk

Avancerade algoritmer och mycket detaljerad nationell terrängmodell håller koll på vattenflöde och översvämningsrisk.

Publicerad Uppdaterad

Flera svenska kommuner och konsultbolag använder sig redan av plattformen SCALGO Live i samband med klimatanpassnings-, infrastrukturs- och stadsutvecklingsprojekt. Dessa inkluderar Göteborg Stad, Stockholm Vatten och SWECO som har tecknat avtal med det danska Gasellföretaget SCALGO, ett företag grundat av före detta forskare inom algoritmer vid Aarhus Universitet i Danmark och Duke University i USA. Nu etablerar sig företaget i Sverige.

SCALGOs unika algoritmeteknologi gör det möjligt att ge snabb och enkelt åtkomst till aktuella översvämningsrisker inom ett förbestämt projektområde inom Sverige. Med en rad effektiva verktyg i SCALGO Live kan användaren undersöka vilka faktorer som påverkar översvämningsrisken i det aktuella området. När användaren har fått en överblick över vilka faktorer som påverkar översvämningsrisken, och vet riskfaktorerna, kan man utvärdera vilken effekt ändringar i terrängen kommer att ha, i syfte att minska översvämningsrisken.

SCALGO har fyra typer av huvudkunder; kommuner, vattenföretag, ingenjörer vid konsultbolag och landskapsarkitekter. För att stärka sin position på den svenska marknaden letar SCALGO nu efter en försäljnings- och marknadsutvecklare, gärna med ingenjörsbakgrund.

Är du passionerat intresserad av geodata, översvämningsrisker och den revolutionerande potentialen i nationellt aggregerade data?

Läs mer och sök jobbet här.