Postnord stoppar paket och brev till Kina

2020-02-11 15:02  
Postnord stoppar försändelser av brev och paket till Kina. Foto: Jessica Gow / TT

Brev och paket till Kina stoppas nu av Postnord. Logistikproblem som en konsekvens av coronaviruset gör det enligt Postnord inte möjligt med leveranser.

– Beslutet är vårt precis som det är en rad andra postmyndigheter som fått göra detsamma. Grunden är att transportsystemet inte fungerar som följd av virusutbrottet, säger Maria Ibsen, presschef på Postnord till TT.

Samma beslut har de senaste dagarna tagits av såväl det amerikanska postverket som exempelvis Slovenien, Irland och Kroatien.

Enligt Maria Ibsen har den kinesiska motsvarigheten till Postnord informerat att de inte delar ut försändelser via fysiskt möte på grund av smittorisk samt att nuvarande transportkapacitet är liten till och inom landet.

Ingen smittorisk genom paketen

Däremot har det ingenting att göra med någon form av smittorisk genom själva paketen, poängteras det från Postnords sida.

– Vi jobbar med att försöka hitta lösningar men det här är ett beslut tills vidare, säger Maria Ibsen utan att kunna gå in i detalj vilka volymer det handlar om.

Även i motsatt riktning med försändelser från Kina till Sverige riskerar det i nuläget att bli kraftiga förseningar enligt Postnord.

(Artikeln har uppdaterats)

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer