Test: 7 laddbara bilar som klarar jobbpendlingen

2020-07-22 06:00  

Hybridbilar är ett lockande alternativ för många. Ny Teknik har provkört sju laddbara bilar som klarar jobbpendlingen utan att du behöver ladda eller ta omvägen via macken.

Mercedes A250e. Foto: Felix Björklund

Mercedes A250e – ”Attraktiv tack vare sin räckvidd”

Teknikspäckad, lyxig och med en elräckvidd på 72 kilometer. Mercedes laddhybridversion av A-klassen har många strängar på sin lyra – dock finns det brister som ger dissonans i helheten. Läs mer om Mercedes A250e här.

BMW 330e – laddad med prestanda

Hybrider ökar i popularitet och laddhybrider i synnerhet. BMW 330e är ett exempel på vad en elmotor kan tillföra, speciellt när det gäller ökad prestanda men också för att få en bättre bränsleekonomi. Läs mer om BMW 330e här.

Foto: Felix Björklund

Kia Ceed Phev – ”En laddhybrid för vanligt folk”

Från fickljummet budgetalternativ till klassunik. Kias laddbara Ceed-kombi är ett superbt alternativ för familjer som i en bil vill ha utrymme, eldrift – och möjlighet till långkörning. Läs mer om Kia Ceed Phev här.

BMW X1 Xdrive 25e från sidan. Foto: Felix Björklund

BMW X1 Xdrive 25e – ”Räckvidden på el är i kortaste laget”

En för sin klass spänstig varelse med traditionella BMW-dna. Laddhybridversionen av X1 levererar på tillverkarens värden, men när det kommer till räckvidd och modernitet haltar det lite. Läs mer om BMW X1 Xdrive 25e här.

Foto: Felix Björklund

Volvo XC40 T5 Twin Engine – ”Äntligen en vettig hybriddrivlina”

En Volvo-hybrid med vettig drivlina. XC40 T5 Twin Engine är tillverkarens mest hållbara modell hittills och utlovar utsläppsfri pendling utan räckviddsångest vid långfärd. Läs mer om Volvo XC40 T5 Twin Engine här.

Peugeot 3008 Hybrid4. Foto: Felix Björklund

Peugeot 3008 Hybrid4: ”Fantastiskt låg utsläppssiffra”

För tre år sedan utsågs Peugeot 3008 till årets bil – en fjäder i hatten som drivit på försäljningen på kontinenten. Men i Sverige har modellen inte rönt några större framgångar. Det vill tillverkaren ändra på, och vapnet för ändamålet är elektrifiering. Läs mer om Peugeot 3008 Hybrid4 här.

Volkswagen Passat GTE, risk för elektrifierad kannibalism, skriver Felix Björklund. Foto: Volkswagen

Volkswagen Passat GTE – ”Trygg familjefraktare”

Längre räckvidd och mer teknik. Efter ett tillfälligt produktionsstopp kommer Volkswagen Passat GTE i en uppdaterad tappning. Men är det tillräckligt för att återta tronen som Sveriges mest sålda laddhybrid? Läs mer om Passat GTE här.

Felix Björklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt