Efter alla turer – elbilsbolaget Uniti i konkurs

2022-03-15 14:03  
Uniti grundades 2015. Nu har Lundabolaget gått i konkurs. Foto: Uniti

Så sent som i december meddelade Uniti att bolaget hade samlat in tillräckligt mycket pengar för att fortsätta sin verksamhet. Men i fredags försattes bolaget i konkurs.

Det har varit en svår och slingrig resa för Lundabolaget Uniti, som grundades 2015. Företaget har haft som målsättning att tillverka en tresitsig elbil för stadstrafik, och har via crowdfunding tagit in miljontals kronor. Men de har inte lyckats ta steget till marknad.

I början av december förra året meddelade Uniti att de var nära konkurs. De behövde samla in åtminstone en halv miljon euro för att kunna fortsätta. Bolaget uppgav då också att de var i förhandlingar med en kinesisk investerare om ett sammangående, men att den bryggfinansiering som de hade blivit lovade hade fastnat i den kinesiska byråkratin.

Uniti samlade ihop 6,7 miljoner kronor

Uniti lyckades samla ihop investeringslöften som översteg totalt 6,7 miljoner kronor och klarade alltså sitt mål. Men nu tycks dock resan ha fått ett slut. 

Läs mer: Konkurshotade Uniti fick ihop 6,7 miljoner kronor – ”Vi fortsätter”

I fredags, den 11 mars, ansökte Uniti om konkurs. Bolaget har som skäl uppgett att de inte kan betala sina skulder. Bolaget har i sin ansökan också uppgett att företaget har tre anställda. 

Redan samma dag fattade Lunds tingsrätt beslut att försätta bolaget i konkurs, något sajten Carup var först med att berätta

Ania Obminska

Mer om: Uniti

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt