Sony Xperia L4 – klen telefon med långsmalt format

2020-02-20 10:00  

Vad priset för Xperia L4 blir vet vi inte. Men om prestandan är något att gå efter bör det bli lågt.

Uppdatering: Sony uppger att priset blir 200 dollar. Företaget har än så länge inte kommunicerat något svenskt pris.

 

Det mest slående med Xperia L4 är förstås det iögonfallande 21:9-formatet. Den långsmala designen, som Sony med Xperia 1 fick uppskattning för i fjol, återvänds till företagets nya instegsmodell.

Sony påminner gärna om att Xperia L4 är företagets första instegsmodell med tre kameror (huvudsensor på 13 MP, vidvinkel på 5 MP och en djupkamera på 2 MP), och att den har ett respektabelt batteri på 3580 mAh. Men det här är en ganska klen budgettelefon (föregångaren, Xperia L3, kostade omkring 3000 kronor vid lansering) och det märks.

Sony Xperia L4. Foto: Sony

Under lcd-skärmen på 6,2 tum sitter två år gamla systemkretsen MT6762, arbetsminnet är 3 GB och lagringen är begränsad till 64 GB. Dessvärre är den också utrustad med den besvärliga fingeravtrycksläsare som placerats på mobilens ena sida. Å andra sidan har den en vanlig port för hörlurar.

Sony lär visa upp nya flaggskeppsmodeller på måndag 24 februari. Ursprungligen hade företaget bjudit in till konferens på mobilmässan MWC i Barcelona, men årets upplaga har blivit inställd. Istället direktsänds en presentation på Youtube.

Peter Ottsjö

Mer om: Sony Xperia

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer