Skriv ut ditt lördagsgodis

2012-04-10 15:31  

Nu finns en 3d-skrivare för choklad.

Det brittiska företaget Choc Edge säger sig vara först med en kommersiell 3d-skrivare för choklad. Första exemplaret auktioneras just nu ut på Ebay men skrivaren kan även beställas från tillverkaren.

En prototyp som utvecklats vid University of Exeter i Storbritannien visades upp förra året. Men nu har forskarna där startat sitt företag som kommersialiserat skrivaren.

Anledningen är att flera chokladtillverkare visade sitt intresse efter förra årets demonstration, skriver BBC.

Skrivaren fylls med smält choklad och kan skriva ut strängar som är ner till 0,5 mm breda med en maxhastighet på två meter per minut. Programvaran som används är öppen källkod och enligt tillverkaren är målgruppen främst hobbytillverkare av konfekt.

Introduktionspriset för chokladskrivaren är omkring 26 000 kronor. Men exemplaret som säljs via Ebay har bara resulterat i ett enda bud på blygsamma 3 200 kronor när detta skrivs.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer