Se bilder från skuttande robotar på asteroiden Ryugu

2018-09-24 15:54  

Två små robotar skuttar just nu runt på asteroiden Ryugu. Den japanska rymdmyndigheten gläds åt de första, något oskarpa, bilderna.

Den japanska rymdsonden Hayabusa 2 har efter flera års färd släppt ner två små robotar på asteroiden Ryugu. Landningen verkar ha gått som den ska. Nu skuttar robotarna fram längs asteroidens yta, för att fota av och undersöka asteroiden närmare.

Jaxa, den japanska rymdmyndigheten, har publicerat de första suddiga bilderna från de två små robotarna Rover 1A och Rover 1B:s landning och framfart på Ryugu. Se dem i vårt bildspel.

Tetsuo Yoshimitsu, en av de ansvariga för rymdprojektet, säger att han först blev besviken över oskärpan i bilderna, men sen började han se saken från den ljusa sidan.

Läs mer: Skuttande robotar inleder undersökning av asteroid

”Med bilden som togs under hoppet på asteroidytan kunde jag bekräfta effektiviteten av rörelsemekanismen på denna lilla himlakropp och se resultatet av många års forskning.”

Ania Obminska

Mer om: Rymden Asteroid

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer