Mobilen gör en ritning av huset

2013-03-13 14:48  

En app för mobilen och pekdatorn producerar en komplett ritning av ditt hem med hjälp av fotografier.

Magic Plan från företaget Sensopia är en app för Apples mobiler och pekdatorer som producerar ritningar av exempelvis ditt hem eller arbetsplats.

Man ställer sig på en central plats i rummet och fotograferar hörnen med hjälp av stödlinjer som visas på bildskärmen. Efter det kan man markera var fönster, dörrar, möbler och andra objekt är placerade.

Efter några knapptryckningar visas en ritning av det avbildade rummet som kan kompletteras med fotografier.

Sedan kan man gå vidare och dokumentera rum efter rum tills hela bostaden eller huset är kartlagt.

Efter inloggning hos Sensopia kan man få ritningen skickad till sin e-postadress i form av en jpg-bild eller pdf-fil. Men i gratisversionen av appen är dessa försedda med vattenmärken och företagets logga skriven över hela bilden vilket gör den praktiskt oanvändbar för annat än att testa appen.

Vill man ha en ren bild över ett våningsplan får man betala 22 kronor. Då får man även en 3d-modell i filformatet dxf som kan öppnas i ett cad-program.

Sensopia erbjuder även en tjänst där ritningen får en egen webbsida vilken är avsedd för exempelvis mäklare eller privatpersoner som vill visa upp sin bostad inför en försäljning.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer