Läckta bilder visar Samsungs kantlösa 8ktv

2020-01-03 12:45  

Samsung gör sig redo att demonstrera en kantlös tv på teknikmässan CES. En utvecklare kallar designen ”extrem”.

Av alla tv-skärmar som kommer att ställas ut på teknikmässan CES är chansen stor att ett av Samsungs bidrag får mest uppmärksamhet.

Enligt rykten, än så länge obekräftade av Samsung, ska den koreanska elektronikjätten nämligen visa en kantlös 8k-tv.

Uppgifterna är fortfarande knapphändiga, men 4k Filme, en tysk sajt, har publicerat bilder på vad sajten påstår är renderingar av den kantlösa tv:n.

”Den här produkten har faktiskt inga kanter”

Samtidigt skriver en koreansk sajt, The Elec, att Samsungs utvecklare fnyser åt konkurrenternas påståenden om att de erbjuder kantlösa tv-skärmar.

– Till skillnad från andra så kallade kantlösa produkter som trots det har kanter så har den här produkten faktiskt inga kanter. Samsung blir först i världen med att förverkliga en så extrem design, ska en utvecklare ha sagt, enligt The Elec.

Fler obekräftade uppgifter: sajten Sammobile skriver att den kantlösa tv:n ska finnas i storlekar från 65 tum och uppåt.

Om allt det här stämmer kan Samsung bli en av de mest intressanta utställarna på CES. Igår rapporterade Ny Teknik om att företaget också ska presentera sin ”artificiella människa”, Neon, på mässan. Årets upplaga av CES börjar 7 januari.

Peter Ottsjö

Mer om: Samsung 8k

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer