Här är allt vi vet om Oneplus 7

Mobiltelefonstillveraren Oneplus snickrar på sin Oneplus 7. För inte allt för länge sedan presenterades Oneplus 6T. 2019 är det dags för Oneplus 7. Här samlar vi trovärdiga rykten och bekräftade nyheter om Oneplus kommande flaggskeppstelefon.

2019-04-23: Klart: Oneplus 7 lanseras i maj

Under parollen "Go Beyond Speed" kommer Oneplus 7 att presenteras den 14 maj, det bekräftar nu mobiltillverkaren.

Eller Oneplus 7, företaget skriver att de kommer att lansera Oneplus 7-serien, sagda datum klockan 17:00 svensk tid. Lanseringseventet kommer att arrangeras på flera ställen runt om i världen.

2019-04-15: Läcka: Då visar Oneplus upp tre flaggskepp

Nu talas det om att Oneplus inte kommer med ett flaggskepp, utan tre, och det redan inom en månad. Om ryktet stämmer ska mobilerna visas upp den 14 maj.  Den ena ska vara nästa generation av Oneplus 6T, och ska, för enkelhetens skull, kallas Oneplus 7. De andra uppges heta Oneplus 7 Pro och Oneplus 7 Pro 5G.

2019-04-11: Oneplus 7 snor Galaxy S10-lösning

Vi närmar oss lanseringseventet för Oneplus 7.

Nu dyker nya uppgifter upp om skärmen som ska pryda Oneplus nästa flaggskeppstelefon. Tidigare bilder har visat en helskärmslösning från topp till tå.

Bilden som nu läckt på kinesiska sociala nätverket Weibo visar att Oneplus 7 kommer få en kurvad skärm likt Samsung Galaxy S10. Detta för att pressa in ytterligare några pixlar skärm på telefonen. Det skulle kunna betyda att storleken på skärmen på en Oneplus 7 blir 6,67 tum, att jämföra med skärmen på en Oneplus 6T som är 6,41 tum stor.

Ny bildläcka på Weibo. Bilden påstås vara en Oneplus 7. Foto: Weibo

2019-04-04: Ny bildläcka, Oneplus 7 får skärm från topp till tå

I vår väntas Oneplus presentera sin första 5g-telefon. Men om den kommer vara en del av Oneplus 7-släppet återstår att se.

Apropå Oneplus 7 så har en ny trovärdig bildläcka nått internet, och den är baserad på trovärdig information. Enligt bildläckan kommer Oneplus 7 ha en imponerande skärm-ratio. Däremot väcks frågetecken, och för vissa oro, kring selfie-kameran. Det mesta pekar mot att det blir en "pop-up"kamera i telefonens överkant.

På bilderna framgår också att telefonen på baksidan kommer vara rustad med tre kameralinser. Fingeravtrycksläsaren är inbakad i skärmen. Precis som i Oneplus 6T ser telefonen ut att sakna 3,5-hörlursuttaget.

2019-03-22: Bildläcka uppges visa Oneplus 7

Onleaks har publicerat bilder som påstås visa Oneplus kommande topptelefon: Oneplus 7. Men på bilderna framgår i alla fall att telefonen knappt kommer ha några kanter, skärm från topp till tå i stort sätt. Oneplus ser inte heller ut att gå samma väg som Samsung när det gäller selfiekameran. Samsung har ett hål i skärmen för den. Enligt bildläckan som påstår sig visa Oneplus 7 har uppstickaren snarare valt en "pop-up"kamera i telefonens överkant.

Det ser inte heller ut att bli en återkomst för det klassiska hörlursuttaget heller. Något sådant går ej att hitta på bilderna, som du ser ovan. Om bildläckan visar sig stämma, återstår att se.

Tidigare rykten hävdar att Oneplus 7 kommer rustas med en Qualcomm Snapdragon 855-processor, och ha en 6,5 tumsskärm.

2019-01-25: Då kan Oneplus 7 presenteras

Om Oneplus nästa flaggskeppstelefon kommer att heta Oneplus 7, är oklart. För några veckor sedan skrev Ny Teknik om att Oneplus ser ut att överge konceptet med företagsnamnet, följt av en siffra. Nästa flaggskeppstelefon kommer bli något annat. Men i brist på information om vad det nya namnet kan tänkas bli, så kallar vi telefonen för Oneplus 7 i den här texten.

I samma artikel framgick också att uppstickarens nästa telefon kommer med 5g. Samt en maxad processor i och med Qualcomms Snapdragon 855-processor. Det nya Snapdragon-chipet kommer också med en kraftfull ai-motor samt en ISP som är redo för beräkningsfotografering. Om processorn sa grundaren Pete Lau så här.

– Oneplus gör bara flaggskeppstelefoner, och vi tror att Snapdragon 855 är det bästa och enda valet. Vi är uppspelta över dess kraftfulla prestanda och 5g-kapacitet.

Vad finns det annars för rykten om Oneplus 7?

Oneplus, som är ett dotterbolag till Oppo, ser med Oneplus 7 ut att dra nytta av moderskeppets innovationer. Enligt Gizchina kan telefonen rustas med den nya hybidzoomstekniken som Oppo utvecklat, som går under namnet 10x Hybrid Zoom Technology. Den kommer ge en bättre optisk-zoom-effekt.

Läs mer: ”Nokia 7.1 – Lyxkänsla för en billig penning”

Hur den kommer att se ut är så klart inte bekräftat ännu, och lär inte heller bli förän Oneplus 7 presenteras senare under 2019, precis som tidigare år, förmodligen i maj. Men en bild som börjat florera påstås visa en Oneplus 7 ståendes till höger om en Oneplus 6T. Om det är den slutgiltiga designen på den kommande flaggskeppstelefonen låter vi vara osagt. Skärmen om 6,5-tum påstås vara en full hd +. Här kommer bilden:

Oneplus 6T till vänster, telefonen till höger i bild påstås vara en Oneplus 7.

En annan bild, något färskare en den ovan har delats av Gadget Home på Twitter. I inlägget hänvisas sedan till en youtube-video som påstås bekräfta detaljer och specifikationer om Oneplus 7. Inlägget kommer här.

Viktor Krylmark

Ellinor Molin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer