Digitalisering

Samsung satsar på röststyrning

Foto: imago stock
Foto: imago stock

Teknikjätten Samsung kommer att sätta in en ny plattform för artificiell intelligens i sin nya Galaxy-telefon.

Publicerad

Samsung slickar fortfarande såren efter skandalen med mobiltelefonen Galaxy Note 7, flaggskeppsmodellen som fick dras tillbaka efter att batterier börjat brinna.

För att få kunderna med på banan satsar den sydkoreanska tekniktillverkaren på artificiell intelligens,, vilket bland annat borde leda till vassare röststyrning. Analytiker bedömer att den nya telefonen S8 kommer behöva vara en stark produkt, för att få tillbaka förtroendet hos kunderna.

Samsung kommer att implementera plattformen från bolaget Viv Labs, som Samsung köpte upp i oktober, i sin kommande Galaxy S8. Röststyrning ska också in i andra produkter från bolaget, bland annat teknikprylar du har på dig, som klockor, samt hushållsmaskiner.

Vilka funktioner som den nya plattformen i S8 kan möjliggöra vill inte Samsung gå in på. Men det ska vara möjligt för tredjepartstillverkare att utnyttja tekniken.

– Även om Samsung inte gör någonting på egen hand så kommer plattformen att bli smartare ju mer tjänster som kopplas till den, säger bolagets vice vd Rhee In-Jong.