Sökes: snygg arbetskraft

2010-05-11 09:06  
Dolph Lundgren har en civilingenjörsexamen i kemiteknik – och dessutom strålande betyg. Foto: Scanpix

Jobbsajten Beautiful job seekers har en enkel affärsidé: förmedla vacker arbetskraft. Men konceptet väcker starka känslor, konstaterar tidningen Metro.

Det funkar så här: du går in på sajten, laddar upp en bild på dig själv och sedan rankas du efter ditt utseende. Bara de som är snygga nog tillåts ingå i Beautiful job seekers bank med arbetskraft.

- Vem tar emot dig när du går på klubb? Vem står bakom baren? En del jobb är redan till för snygga människor, vi tar bara en affärsmodell och applicerar den på verkligheten, säger en talesperson för sajten som vill vara anonym på grund av all kritik.

På sajten finns också annonser för administratörer på fastighetsbolag och projektledare.

Överst på sajten står något som kan liknas vid ett företagsmotto och som nuddar just vid den känsliga frågan att rensa ut alla som inte är vackra nog: ”Vi menar inte att folk som inte är vackra inte ska anställas, allt vi säger är att här finns en plats för den som vill anlita skickliga och begåvade människor som även är snygga”.

Företagets talesperson menar att marknadsbehovet ligger till grund för affärsiden:

- Om du tror på en fri marknad som vi har här i Amerika måste du också tro på friheten att välja, säger han till Metro.

Katarina Ellemark

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt