Få motion med vandrande möten

2014-10-24 14:37  
Lösningen på alltför mycket stillasittande på jobbet: Gå på möte! Foto: Colourbox

En tredjedel av oss sitter still 4-8 timmar per dag. Lösningen: Gående möte.

Vardagsmotionen är viktig för att påverka hälsan och ett led i det är att minska på stillasittandet. En ny undersökning med 1 040 svarande, som har genomförts av Cint på uppdrag av Kelloggs, visar att en tredjedel av oss sitter ner 5-6 timmar per dag. Alldeles för mycket, vilket kan leda till såväl försämrad hälsa som ökad risk för cirkulations- och magproblem.

Samtidigt sitter vi enligt undersökningen i möten i genomsnitt 6,7 timmar per vecka. Det ger goda möjligheter att få gratismotion.

- Ett promenadmöte är en perfekt kombination av nytta och nöje, och som dessutom även ger magen motion, säger skådespelaren Tuva Novotny i ett pressmeddelande.

Hon har inlett ett samarbete med Kelloggs som syftar till att locka fler svenskar att minska sitt stillasittande. I undersökningen säger sig 75 procent av de tillfrågade vara villiga att ersätta vanliga möten med promenadmöten.

Men då krävs att arbetsgivaren uppmuntrar till den här rörligare formen av möten, visar enkätsvaren. Alternativt funkar även pepp från arbetskamraterna till promenader under arbetstid. 84 procent av de svarande anser dessutom att fler promenadmöten skulle minska stressen på jobbet.

 

 

Gilla Ingenjörskarriär på Facebook

Angelica Söderberg

Mer om: Motion Möten

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt