Medicinteknikbolaget Baxter lägger ner i Lund – 360 jobb försvinner

2018-10-11 11:21  
Baxters anläggning och huvudkontor på Magistratsväven i Lund på onsdagen. Två tredjedelar av de 540 tjänsterna på det amerikanska medicinteknikbolaget Baxter försvinner från Lund, rapporterar HD-Sydsvenskans näringslivssajt 8 till 5. Anledningen är att företaget lägger ner produktionen i Lund och drar ner inom forskning och utveckling. Ett okänt antal konsulter, som arbetar för Baxter i Lund, berörs också. Foto: Johan Nilsson / TT

Två tredjedelar av 540 tjänster på det amerikanska medicinteknikbolaget Baxter försvinner från Lund, rapporterar HD-Sydsvenskans näringslivssajt 8 till 5.

Anledningen är att företaget lägger ner produktionen i Lund och drar ner inom forskning och utveckling. Ett okänt antal konsulter, som arbetar för Baxter i Lund, berörs också.

Varslen i Lund är en effekt av ett globalt omställningsarbete inom Baxter.

Läs mer: Baxter ska bemanna industrin i framtiden

Målet är att koncernen ska bli mer effektiv i produktionen och öka innovationstakten, uppger Camilla Sjöström, kommunikationsansvarig för Baxter i Norden, för 8 till 5:

– Det här är den största flytten som sker inom det här förändringsarbetet, säger hon.

Fram till slutet av år 2022 ska produktionen föras över till Italien.

Läs mer: Gambro-chefen: Jag vill stötta mina anställdas utveckling

Wallenbergsfärens maktbolag Investor och riskkapitalbolaget EQT meddelade i december 2012 att medicinföretaget Gambro säljs till Baxter International för 26,5 miljarder kronor.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Ledarskap