Video visar snabbskjutande kanon för ryskt smygplan

2016-09-19 15:11  
Sukhoi T-50 ska utrustas med en ny vattenkyld snabbskjutande kanon. Foto: Sukhoi

1800 skott i minuten avlossar den snabbskjutande kanon som det nya ryska smygplanet T-50 ska beväpnas med. En video visar provskjutning.

Det nya ryska stridsflygplanet Sukhoi T-50, även kallat Pak-Fa, ett femte generationens stridsflygplan, ska utrustas med en uppgraderad 30 millimeters automatkanon som har kapaciteten 1800 skott i minuten.

Kanonen har beteckningen 9-A1-4071K och är en uppgraderad version av kanonen GSh-30-1, skriver nyhetstjänsten Ria Novosti.

Det är en vattenkyld kanon där vattnet i kylmanteln ångar bort under avfyrningen. Kanonen kan avfyra olika typer av projektiler, exempelvis pansarbrytande mot lätt bepansrade fordon.

Kanon kan användas mot mål på marken på upp till 1800 meters avstånd och mot mål i luften på 1200 meters avstånd.

Sukhoi T-50 ska med sina smygegenskaper kunna operera långt innanför fiendens linjer och slå till mot utvalda mål. Produktion i större skala ska inledas 2017.

Den ryska militären bedömer att moderna snabbskjutande kanoner i många fall kan ersätta dyra missiler. Den nya kanonen har redan testats i luften i ett plan av typen Sukhoi SU-27SM.

En video visar provskjutning på marken med kanonen 9-A1-4071K.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt