Tesla får bästa säkerhetsresultatet

2019-07-04 12:23  

När det gäller säkerhet har Volvo alltid varit ett toppnamn, men nu får märket maka på sig. Tesla Model 3 överglänste allt motstånd i Euro NCAP:s senaste krocktest.

Säkerhet har alltid varit en paradgren för Hisingsbaserade Volvo. För 60 år sedan lanserade märket trepunktsbältet och på den vägen har man sedan vandrat. Det har gjort att Volvo utmärkts flertalet gånger för sitt arbete – inte minst då nya XC90, XC60, S/V60 och XC40 alla utsetts till säkrast någonsin då de testats av Euro NCAP.

Men nu är det dags att lämna kronan till någon annan. 

I Euro NCAP:s senaste tester så rammades Teslas Model 3 in i väggen – och krockproverna var övertygande. Organisationen skriver att den amerikanska bilen fick perfekt resultat i de olika frontalkrockarna. Men det som imponerande mest var säkerhetssystemen. Med ett resultat på 94 procent får Model 3 inte bara årets bästa, utan det bästa någonsin sedan Euro NCAP:s skärpte sina krav.

Läs mer: Lurade Tesla att köra fel: ”Ett alarmerande svar”

Närmaste konkurrent är Volkswagen T-Cross som får 80 procent i kategorin säkerhetssystem.

För Tesla är det här onekligen en fjäder i hatten, men inte det enda man ska vara nöjd över. Detta då man under det andra kvartalet även slog nytt rekord. CNBC rapporterar att det amerikanska märket levererade ut 95 200 bilar, hela 51,1 procent bättre än kvartalet innan och en putsning av sitt tidigare kvartalsrekord på 90 700 bilar

Till CNBC säger Tesla att de räknar med fortsatt högt tryck och att de har en bra orderingång

Fotnot: Det är viktigt att poängtera att Euro NCAP uppdaterat sina tester. Därför går det inte att jämföra äldre testresultat med nyare – då bilar som fick full pott förr inte skulle få samma poäng i dag.

Se film på krockarna:

 

Felix Björklund

Mer om: Tesla Krocktest

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt