Saab lägger flygplanstillverkning i USA

2017-09-19 07:03  

Om Saab tillsammans med Boeing vinner upphandlingen av skolflygplan till amerikanska flygvapnet (USAF) kommer försvars- och säkerhetsföretaget att förlägga tillverkningen av sina delar till USA

Det skriver Saab i ett pressmeddelande.

Skolflygplanet T-X har utvecklats av Saab och Boeing och Saab har redan börjat undersöka olika alternativ för var i USA produktionsanläggningen ska placeras.

”Boeing och Saabs T-X-lösning är utvecklad och anpassad för det amerikanska flygvapnets pilotutbildningskrav och förutsättningar. Vi anser därför att produktionen av hela flygplanet, inklusive våra delar, bör ske i USA”, säger Saabs vd och koncernchef Håkan Buskhe i pressmeddelandet.

Saab har i dag verksamhet i fyra amerikanska delstater samt Columbiadistriktet.

T-X är ett pilotubildningssystem som är anpassat för amerikanska flygvapnets utbildningskrav. Om Boeing och Saab vinner upphandlingen kommer det att ersätta den befintliga flottan av T-38. Valet av leverantör väntas bli offentligt i slutet av året.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt