Räddade sin bil från orkanen genom att parkera den i köket

2019-09-06 07:31  

Floridabon var rädd för att hans Smart skulle blåsa bort, och körde helt sonika in bilen i köket. Dorian slog inte hårt mot hans delstat, men ovädret har åter klivit upp till en kategori 3-orkan – med vindhastigheter på mer än 200 km/h.

Dorian träffade Bahamas som en kategori 5-orkan, med vindhastigheter på 295 km/h. Efter den stora förödelsen på ön låg ovädret på onsdagen 185 kilometer söder om Charleston – och under kvällen återfick Dorian styrka och klev upp till en kategori 3-orkan, det rapporterar CBS.

The National Hurricane Center varnade för en livshotande höjning av vattennivåerna från Florida ända upp till Virginia. Florida slapp de hårda vindarna, men orkanen har rört sig mot North och South Carolina. Och det finns fortfarande en risk för att Dorian når land under torsdagen eller fredagen.

Med vindhastigheter på mer än 200 km/h gäller det att surra fast eller stuva undan det man inte vill bli av med. Men vad gör man när garaget redan är upptaget?

Läs mer: Mäktiga bilder inifrån orkanen Dorian

En man i Jacksonville i Florida ville rädda sin Smart. Minibilen byggs av Daimler och är knappt 1,7 meter lång och väger 880 kilo. Den hade varit en liten munsbit om orkanen drabbat delstaten med full kraft – så Patrick Eldridge körde helt enkelt in bilen i köket, och hans fru verkar ha accepterat strategin.

"Min man var rädd för att hans bil skulle blåsa bort, och min bil är i garaget", skrev Jessica Eldridge på Facebook, rapporterar Time.

John Edgren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt