Muller och Pang tvingas vittna

2011-12-14 10:18  

Saabs vd Victor Muller begär att han och Youngmans vd Rachel Pang ska få vittna vid ett sammanträde på måndag.

Saab skickade i går på Luciadagen in nya dokument till tingsrätten i Vänersborg.

Saabs ombud advokat Henrik Fleber, från advokatfirman Roschier i Stockholm, begär att tingsrätten i Vänersborg ska pröva rekonstruktörens Guy Lofalks begäran om att rekonstruktionen i Saab Automobile, Saab Tools och Saab Powertrain ska upphöra.

Man ansöker också om förlängd tid för företagsrekonstruktionerna.

Henrik Fleber begär dessutom att tingsrätten kallar till ett sammanträde där Saab får möjlighet att lägga fram muntlig bevisning.

Victor Muller anges vilja vittna om de åtgärder som hittills vidtagits under rekonstruktionsförfarandet, om läget för närvarande och om den fortsatta finansieringen.

Samtidigt begär Fleber att kinesiska Youngmans vd Rachel Pang ska förhöras angående "den nuvarande situationen samt den föreliggande finansieringen för den fortsatta rekonstruktionen."

Tingsrätten har nu också sagt ja till att ett sammanträde ska hållas. Det ska enligt planerna äga rum på måndag kl 13 i Vänersborgs kommunhus.

Mer om: Victor Muller GM

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt