Lyckad SpaceX-uppskjutning mot ISS

2017-02-20 07:47  
En tidigare SpacX-uppskjutning. Foto: imago stock / IBL

En Falcon 9-raket lämnade den klassiska Nasa-startplattan 39A i Cape Canaveral i Florida klockan 9.38 på söndagsmorgonen lokal tid.

Uppskjutningen var planerad till lördagen, men fick skjutas upp bara 13 sekunder före start på grund av tekniska problem.

Den obemannade raketen är på väg till den internationella rymdstationen ISS med en last om drygt 2,2 ton mat och utrustning till den sex astronauter starka besättningen.

Det var det tionde Nasa-uppdraget för superentreprenören Elon Musks rymdföretag SpaceX. För första gången ska man försöka landa huvudsteget i raketen på land, i ett område i Cape Canaveral. Tidigare sådana landningar, som syftar till att kunna återanvända det dyra och komplicerade raketsteget i stället för att dumpa det i havet efter en användning, har skett på havsplattformar.

Se uppskjutningen nedan:
 

 

Läs mer:

Läs mer: SpaceX ökar tempot på raketuppskjutningar

Mer om: SpaceX Rymd

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt