GM kan spela ut Magna i Opelaffär

2009-06-24 08:26  

Magna är inte alls en självklar köpare av GMs tyska dotterbolag Opel. GM för samtal även med andra intressenter.

Affären tycktes vara i hamn för en månad sedan. Bildelsleverantören Magna, med säte i Kanada och Österrike, skulle med hjälp av ryska Sberbank och billtillverkaren GAZ ta hand om 55 procent av ägandet i Opel. 35 procent skulle GM behålla och 10 procent skulle kontrolleras av Opelhandlare och anställda.

Men nu kommer flera uppgifter i tyska medier som talar om att GM håller dörren öppen för nya intressenter. Med Magna har man bara tecknat en avsiktsförklaring, påpekar en talesman för GM till Handelsblatt.

Andra uppgifter talar om att GM vill hålla öppet för att kunna köpa tillbaka Opel i framtiden, något som Magna har svårt att ställa upp på. Dessutom uppges kinesiska BAIC fortfarande undersöka möjligheten att gå in som ägare, och även Fiat är öppet för att ta upp förhandlingar med GM igen.

Håkan Abrahamson

Mer om: Opel GM

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt