Fordon

Beslut om Saab kan komma i dag

Regeringen har arbetat dag och natt för att komma fram till ett beslut kring förbättring av Saabs likviditet. - Beslut kan komma i dag. Det finns ingen anledning att vänta, säger Erik Bratthall, pressekreterare på Näringsdepartementet.

Publicerad

Det talas om att var tredje underleverantörer till Saab som kan gå omkull om Saab försvinner. Tusentals svenska jobb är i fara. Varje minut är viktig och därför har regeringen arbetat dag och natt för att titta igenom förslaget som Riksgälden gav regeringen igårkväll.

- Vi har arbetat hela natten och kommer så fort som möjligt presentera ett beslut. Det finns ingen anledning att vänta när vi väl tagit beslutet. Beslutet kan komma i dag men det kan även komma imorgon också. Det mest korrekta är att vi kommer med ett beslut så snabbt vi kan, säger Erik Bratthall, pressekreterare på Näringsdepartementet till Affärsvärlden.

Det finns två avgörande beslut för Saab framöver. Dels ska Regeringen godkänna en lösning för att förbättra likviditeten i Saab Automobile. Det andra beslutet handlar om ägarfrågan. Riksgälden arbetar för fullt för att se om de kan rekommendera regeringen att godkänna Vladimir Antonov som delägare. Både Regeringen och EIB måste godkänna Antonov innan han kan bli delägare.

Tidigare undersökningar har Riksgälden inte sett några hinder för att den ryske bankiren ska kunna bli delägare. Men först nästa vecka kommer Riksgälden med några rekommendationer i frågan.