Bäddat för budet på Saab

2010-01-25 07:30  

Den svenska regeringen har bäddat för att holländska Spykers bud på Saab ska gå igenom. Ett löfte om kreditgarantier är så gott som klart. Nu är det upp till säljaren General Motors.

- När vi träffade GM i Detroit förra veckan markerade vi för dem att det går åt rätt håll och att det är rimligt att anta att det kan bli en statlig garanti, säger statssekreterare Jöran Hägglund till nyhetsbyrån TT.

Det är svenska Riksgäldskontoret som ska lämna garantier till den Europeiska Investeringsbanken EIB på det lån på 400 miljoner euro som Saab Automobile söker.

EIB gav i princip klarsignal för lånet i höstas när svenska Koenigsegg låg i slutförhandlingar med GM om att köpa Saab. Plötsligt backade Koenigsegg ur och då lades låneansökan på is.

Under helgen har Spyker Cars vd Victor Muller suttit i förhandlingar med General Motors europeiska ledning i Stockholm och en affär anses nu vara mycket nära – kanske redan under måndagen.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt