Audi R8 Etron inte omöjlig

2013-12-20 10:51  
Audi R8 Etron har visats som konceptbil. Nu kan elbilen sättas i serieproduktion. Foto: Audi

Audi känner pressen från Tesla och BMW, och överväger att sätta den eldrivna sportbilen R8 Etron i produktion.

Den eldrivna konceptversionen har flera år på nacken och har visats på bilmässor. Men tidigare har Audis hållning varit att bilen har för kort räckvidd för att sättas i produktion.

Nu är det andra tongångar med nye utvecklingschefen Ulrich Hackenberg, som i en intervju i tidningen Handelsblatt säger att chansen för en eldriven R8 att sättas i produktion "inte är så dålig."

Hackenberg säger att man gjort stora framsteg och fått upp räckvidden till mer än 500 km mellan laddningarna. I Audis tidigare presentation av R8 Etron angav man räckvidden 248 km med ett batteri med kapaciteten 53 kWh (42,4 användbart). Den presenterade modellen hade fyra asynkronmotorer på sammanlagt över 300 hästkrafter, och en toppfart som begränsades till 200 km/h.

Ett beslut om att sätta en eldriven R8 i produktion kan komma före årsskiftet, enligt Hackenberg.

Handelsblatt gör bedömningen att Audi noterat framgångarna för Tesla modell S och BMW i3, två helt eldrivna bilar som fått stor uppmärksamhet under det senaste året.

Håkan Abrahamson

Mer om: Elbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt