Einride beställer över 100 ellastbilar av Scania

2022-05-23 09:16  
Scania har fått en stor order på ellastbilar. Arkivbild. Foto: Fabian Bimmer/AP/TT

Fordonstillverkaren Scania har rott hem sin hittills största order på ellastbilar, rapporterar Dagens Industri. Beställare är logistikföretaget Einride och köpet gäller 110 elektriska lastbilar för leverans under andra halvan av 2022.

"Det visar att försäljningen av ellastbilar går in i ett annat skede. Från att ha handlat om små affärer till att det börjar bli större affärer. Det är en signal om att marknaden är på väg att bli mer mogen", säger Fredrik Allard, chef för Scanias satsning på elektrifiering, till DI.

Ordern handlar om trailerdragfordon med en räckvidd upp till 25 mil. Fredrik Allard bedömer att Scania i år kommer att sälja ungefär 1 000 ellastbilar. Det stora genombrottet för eldriven yrkestrafik ligger några år bort, tror han.

Läs mer: Nya ellastbilen saknar vindruta – designad för autonomi

Einride med hyttlösa lastbilar

Einride är ett svenskt företag som specialiserat sig på helelektriska transporter. Bolaget är mest känt för den autonoma och hyttlösa lastbilen Pod, men använder sig även elkonverterade diesellastbilar från DAF.

I förra veckan presenterade bolaget planer på en trailer med inbyggt batteri som ska ge ekipaget upp till 650 kilometer längre räckvidd.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt