Vibrometer håller mobilbatteri laddat ett år

2009-04-03 15:34  
Vibrometern UHF-120

Med en ny vibrometer ska det bli möjligt att leta läckströmmar i mobiltelefoner. Målet är att batteriet ska hålla ett år mellan laddningarna.

Företaget Polytec ställer på årets industrimässa i Hannover ut en nyutvecklad ultrahögfrekvensvibrometer, UHF-120, som ska hjälpa mobiltelefontillverkarna att optimera mobilens energiförbrukning.

Med hjälp av ett så kallat Saw-filter, som omvandlar elektriska vågor till akustiska, ska det bli möjligt att med detta mätinstrument hitta läckströmmar i mobilen.

Vibrometern mäter mekaniska vibrationer upp till flera hundra megahertz. Enligt Polytecs produktmarknadschef Wilfried Bauer är det möjligt med HF-120 att upptäcka vad som händer även med de minsta delarna i en mobiltelefon.

Förutom frekvens analyserar instrumentet även vågformen. Hittas läckor kan mobilutvecklarna hitta de svaga punkterna och eliminera dem.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt