Se studenterna spela höghus-Tetris

2016-03-30 16:46  
Tetris på en 1700 tums skärm. Se video nedan.

56448 lysdioder placerade i 392 fönster i en universitetsbyggnad i Kiel används nu för att spela höghus-Tetris.

Fasaden på Kiel-universitetets höghusbyggnad har förvandlats till en jättelik bildskärm på 1700 tum med hjälp av de 56448 lysdioderna.

På denna jätteskärm spelar nu studenterna klassiker som Tetris och Breakout med hjälp av bärbara datorer, som reglerar hur dioderna tänds och släcks.

Totalt har studenterna lagt ner 5000 timmar på att montera aluminiumlister med lysdioder i fönstren på den 14 våningar höga byggnaden, där varje våningsplan har 28 fönster.

Idén kläcktes av den 23-årige studenten Jonas Lutz som vann en tävling för firandet av universitetets 350-årsjubileum. Han fick 2500 euro för att genomföra projektet, men insåg att pengarna inte skulle räcka långt.

Men sponsorer har hjälp till med kostnaderna, som slutade på runt 30000 euro. Dock är elförbrukningen med lysdioderna är liten – en timmes Tetrisspel kostar långt under en euro.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL