Så satsar Samsung på batterisäkerhet

2017-08-25 06:00  
Samsungs mobilchef Koh Dong-Jin under lanseringen av Note 8. Foto: Samsung

Efter Note 7-floppen har Samsung utökat kvalitetskontrollerna av batterierna som används. På så sätt hoppas tillverkaren återfå marknadens förtroende.

Samsung har en hel del att bevisa i och med nya Galaxy Note 8. Fjolårets lansering av Note 7 utvecklades till en långdragen mardröm för tillverkaren efter rapporter om telefoner som hade exploderat under uppladdning.

När toppmodellerna Galaxy S8 och S8 Plus lanserades i våras intygade Samsung att striktare kontroller hade införts i och med en process där varje batteri måste passera genom åtta kontrollsteg innan de är godkända.

Nu står det klart att Samsung också för första gången inleder ett samarbete med en extern organisation för ytterligare tester.

Läs mer:

Läs mer: Nya Galaxy Note 8 blir rekorddyr

Förhoppningen är att kunna övertyga marknaden om att tillverkaren gör att för att hindra att förra höstens haveri inte kan återupprepas.

Det är det amerikanska certifieringsföretaget Underwriters Laboratories, UL, som utför testerna på uppdrag av Samsung.

– Vi har jobbat nära Samsung för att vidareutveckla metoderna som används för kvalitets- och säkerhetsklassning av mobiler. Resultatet av vårt arbete är att Note 8 gått igenom en serie tester av enhets- och batterisäkerheten utan anmärkningar, säger Sajeev Jesudas, chef för Underwriters Laboratories.

Läs mer:

Läs mer: Kinesiska telefoner knaprar andelar från Samsung

Den sydkoreanska mobiljätten tar dock inga chanser under den viktiga lanseringen av Note 8. Som en ytterligare säkerhetsåtgärd har tillverkaren också bytt leverantör av batterier.

I stället för ATL, som tillverkade batterierna till Note 7, kommer Samsung att förlita sig på den egna batteridivisionen SDI, samt leveranser från det japanska företaget Murata.

Kalle Wiklund

Mer om: Samsung

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt