Nytt Apple-event nästa vecka – med första Armdatorerna?

2020-11-03 07:55  
Foto: Apple

Apple har precis bjudit in till ett pressevenemang den 10 november. Blir det då vi får se den första Mac-datorn med ett Armchip?

Det har inte ens gått en månad sedan Apple presenterade Iphone 12, men bakom kulisserna har Cupertinoföretaget laddat om för en ny lansering.

Återanvänder känd Steve Jobs-fras

Sent på måndagen svensk tid skickade Apple ut en inbjudan till ett pressevenemang som ska hållas på tisdag 10 november. Rubriken för jippot är "One more thing", vilket syftar på en klassisk fras från framlidne Apple-vdn Steve Jobs.

Exakt vad Apple ska visa upp nästa vecka är i sedvanlig ordning inte känt i dagsläget. Men enligt affärstidningen Bloomberg och andra sajter som The Verge rör det sig om världspremiären av de första Mac-datorerna med skräddarsydda Armchip.

I juni kom beskedet att Apple ska gå över från Intel-processorer till egendesignade Arm-chip. Ryktena om att Apple varit på väg att fasa ut Intel har florerat i flera år.

– Nu är det dags för ett jättelikt steg framåt för Mac och för Apple, kommenterade Apples vd Tim Cook på utvecklarkonferens WWDC.

Uppgifter: Tre Mac-datorer med Arm-chip

Enligt Bloombergs reportrar Mark Gurman och Debby Wu planerar Apple att visa upp tre nya datorer med Arm-chip. Det ska röra sig om ny Macbook Pro 13 tum, en Macbook Pro 16 tum samt en trettontums Macbook Air.

Affärstidningen uppger att datorerna ha samma design som de senaste modellerna, släppta tidigare i år. Chipet som driver datorer ska dock vara baserat på den färska systemprocessorn A14, som redan finns i Iphone 12-serien och senaste Ipad Air.

Då startar Apples lansering

Förhandsspekulationerna om att nya Mac-laptops kan vara på gång förstärks av Apples egen inbjudan till eventet. Den som går in på apple.com med exempelvis en Iphone och klickar på äppel-symbolen i inbjudan, kan se en ar-funktion där Apples logotyp öppnas och stängs – precis som en bärbar dator.

Presentationen börjar klockan 19:00 svensk tid den 10 november.

Kalle Wiklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt