Nya Iphone jämförs med en full svensk

2011-10-05 07:51  

Igår hade Apple en presskonferens där många förväntade sig Iphone 5 men istället blev det en variant av gamla Iphone 4 som presenterades. Mottagandet blev kyligt både från analytiker och börsen.

På tisdagskvällens presskonferens i Kalifornien introducerade Apples vd Tim Cook nya Iphone 4S.

Många förväntade sig att få se Iphone 5 och marknaden reagerade negativt på "icke nyheten" och aktien föll med över 3 procent direkt efter nyheten. Därefter klättrade aktien och slutade med en nedgång på 0,6 procent.

Analytiker hade förvänta sig mer av gårdagens presentation.

- Undermåligt är det som slår en, var Endpoint Technologies analytiker Roger Kay kommentar till WSJ.

Han ser många intressanta funktioner men har svårt att se hur Apple ska få det coolt.

- Många av de nya mjukvarorfunktionerna, så som att synkronisera olika enheter via Internet, är mycket intressant, sa Roger Kay, men när det kommer till att förpacka detta med spänning, är det verkligen svårt att visa folk varför det är så coolt.

En av de större nyheterna den röststyrda funktionen, Siri, som kan förstå vad du säger. Phillip Schiller, Apples chef för produktmarknadsföring, demonstrerade under gårdagens presskonferens genom att fråga om han behöver en regnjacka idag och funktionen i telefonen, Siri, svarade genom att det kan vara en bra idé eftersom det kan komma att regna.

Wall Street Journal journalisten Geoffrey A. Fowler liknar dock den datorstyrda rösten i Siri med en lätt berusad svensk som försöker prata engelska, i sin liveblogg från presskonferensen.

Fredrik Granlund på Expressen skriver i en kommentar att han inte tror att funktionen Siri är så intressant för den svenska marknaden. "Den kräver att man talar bra engelska. Pratar du dålig engelska förstår Siri inte", skriver han.

Jonas Karström

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt