Nokiamobil för sportdårar

2004-02-02 15:08  
Shit, jag glömde min Nokia.

Nokias senaste mobiltelefon Nokia 5140 har inbyggd digital kompass, kamera, ficklampa, walkie-talkie-funktioner och en rad olika tillbehör som sport- och friluftmänniskorna förväntas vilja ha – plus en javaversion av Lonley Planet Guide.

>
Nokia 5140
Nokia presenterade sin nya frilufts- och walkie-talkie-mobil 5140 redan i november förra året. Den var då väldens första gsm-mobil med färdig walkie-talkie-funktion.

I dag lanserades den med alla tillbehör på den internationella sport- och friluftsmässan i München ISPO 2004 för att markera vilken publik man vänder sig till - "aktiv livsstil".

- De som söker utomhusaktiviteter på olika platser i Europa kan konsultera sin Lonely Planet Guide för information om vad som är på gång inom trekking, biking eller surfing, skriver Nokia i ett pressmeddelande på måndagen.

Nokia 5140 är dammsäker, stötsäker och klarar fuktiga miljöer. Extrautrustningen Fitness Coach stöttar med program om vikt, styrka, uthållighet och kondition.

Det finns intevall-timer, stoppur och integrerad FM-radio och en handsfree-enhet som också tål regnstänk och hårda tag, enligt Nokias pressinformation.

Här finns Nokias push-to-talk-teknik som gör att man med en knapptryckning kan komma i direktkontakt med andra på walkie-talkie-sätt - antingen en och en eller flera samtidigt.

Nokia 5140 är framtagen i samarbete med sportutrustningsföretaget Polar Electro kan kopplas ihop med Polar Electros senaste produkter Polar S625X Running Computer och S725 Cycling Monitor. Alla Polars javatillbehör fungerar tillsammans med Nokia 5140.

Mobilen kommer ut på marknaden under andra kvartalet i år.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt