Iphone XS bombar i batteritest – sämre batteritid än Iphone X

2018-09-26 09:10  
Foto: Apple

Apple lovade att nya Iphone XS och XS Max skulle ha bättre batteritid, men det första oberoende testet visar på motsatsen.

Kort batteritid har varit en huvudvärk ända sedan de smarta mobilerna gjorde intåg på marknaden för tio år sedan. Under presentationen av nya Iphone X och XS Max för ett par veckor sedan lovade Apple ett steg i rätt riktning.

De båda mobilerna skulle ha 30 respektive 90 minuter längre batteritid än förra årets Iphone X. Detta trots att XS har ett mindre batteri än föregångaren.

Tyvärr verkar det inte som att Apple levererat. Det första större oberoende testet av telefonernas batteritid visar på motsatt resultat.

Läs mer: Huawei batteritrollar Apples Iphone-lansering

Ingen av de nya telefonerna har lika bra batteritid som Iphone X i batteritesten från konsumentsajten Tom's Guide. Iphone XS blir omsprungen med nästan en timme, medan XS Max klockar in på ungefär samma batteritid som X.

Batteritid i Tom's Guides test.

  • Iphone X: 10 timmar och 49 minuter
  • Iphone XS Max: 10 timmar och 48 minuter.
  • Iphone XS: 9 timmar 48 minuter

Android-telefonerna ligger före

Flera flaggskepp från Android-tillverkare kommer dessutom långt före Iphone-modellerna. Oneplus 6, Samsung Galaxy Note 9, Google Pixel 2 XL och Huawei P20 Pro har alla rejält mycket längre batteritid än någon av Apples nya telefoner.

Den enda av Apples mobiler som är med på Tom's Guides topp 20-lista över telefoner med bäst livslängd är Iphone 8 Plus som med sina 11 timmar och 16 minuter kvalar in på plats 19.

Läs mer: Så har priset på Iphone i Sverige utvecklats under åren

Toppa listan gör Asus Zenfone 3 Zoom med imponerande 16 timmar och 46 minuter i batteritid, följt av Caterpillars oförstörbara Cat S41 på 15 timmar och 19 minuter och Moto E4 Plus som ligger på 14 timmar och 48 minuter.

Så gör Tom's Guide sitt test

Testpanelen stänger av den automatiska ljuskänsligheten på skärmen och sätter skärmstyrkan på 150 nits. Sedan låter de telefonen surfa på nätet med full 4G-täckning till dess at telefonen dör. Alla telefoner på listan testas under samma förutsättningar.

Simon Campanello

Mer om: Iphone XS Apple

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt