Facebookar du också på jobbet?

2013-01-09 09:31  
Sju av tio svenskar gör privata saker i smyg på kontoret, enligt undersökningen. Foto: Colourbox

Sju av tio svenskar gör privata saker i smyg på kontoret. Framför allt de yngre. Det visar undersökningen Kontorsbarometern.

Det är accepterat att göra vissa privata saker, som att ringa privata telefonsamtal, vilket sju av tio anser är allmänt okej. Hälften av de tillfrågade tycker att det är okej att sms:a eller mejla till vänner och en tredjedel svarar att nöjessurfa eller Facebooka går an.

Det gäller speciellt åldersgruppen 18-30 år, där åtta av tio gör saker som de inte vill att folk ska se. Nästan hälften av dem hänger på Facebook. Den åldersgruppen tror också i högre utsträckning än äldre medarbetare att de därmed riskerar att förlora jobbet.

- Kontorsbarometern visar att det fortfarande är ett laddat ämne att göra privata saker på arbetstid, fastän gränsen mellan arbete och fritid blir allt mer flytande. Det är intressant, säger socionom Cecilia Söderström, hr-chef på Vasakronan, i ett pressmeddelande.

Hon tycker inte att det är någon bra lösning att förbjuda medarbetare att göra privata saker på arbetstid.

Läs hela artikeln på Lag & Avtal: Sju av tio smyger med privata sysslor på jobbet

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt