Europeiska operatörer klagar också på Apple

2013-04-25 09:55  

Tele2:s vd Mats Granryd är inte ensam om att irritera sig på Apples affärsmetoder. Ett antal europeiska operatörer har skickat in sina Apple-avtal till EU.

Tele2:s vd Mats Granryd kritiserade i går Apples affärsmetoder. Många operatörer är irriterade på hårt ställda avtalsvillkor för att få sälja Apples produkter. Men än så länge är Mats Granryd en av fåtalet som öppet kritiserar bolaget. 

Ett antal europeiska mobiloperatörer har försökt en annan väg.  De gick nyligen samman och bad EU undersöka Apples avtalskontrakt.  Det uppger tidningen the New York Times, NYT, som refererar till en anonym källa. Enligt uppgiftslämnaren har operatörerna vidarebefordrat sina avtal med Apple till EU. Men operatörerna har också uttryckligen bett om att få vara anonyma.

EU bekräftar för tidningen att man undersöker Apples avtal, men säger också att man inte startat någon formell undersökning om Apples agerande strider mot konkurrenslagstiftningen.  För att göra det krävs en formell förfrågan från operatörerna. Och det har inte skett.

Apple anser sig inte ha gjort något fel.

-Vår kontrakt uppfyller de lokala där vi gör affärer, inklusive EU, säger Apple talesperson Natalie Kerri till NYT.

Ny Teknik har ännu inte lyckats få någon kommentar från Apple om Mats Granryds uttalande.

Mer om: Tele2 Iphone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt