Beskedet: Blackberry slutar göra smarta mobiler

2016-09-29 16:09  
Blackberry lägger ner tillverkningen av smarta mobiler. Foto: Blackberry

Efter en ny storförlust på flera hundra miljoner dollar – nu lägger Blackberry sin tillverkning av smarta mobiltelefoner på hyllan. Nytt fokus blir istället att tjäna pengar på sin programvara.

På några år har kanadensiska Blackberry gått från att vara en storspelare på den globala mobilmarknaden, till att bli helt omkörd av konkurrenter som Samsung och Apple.

För drygt ett år sedan satsade Blackberry allt på ett enda – den androidbaserade telefonen Priv. Blackberrys vd John Chen sa då att företaget övervägde att sluta helt med sin mobiltillverkning om Priv floppade.

Blackberry Priv lyfte dock aldrig försäljningsmässigt, och nu kommer beskedet att Blackberry inte kommer fortsätta att tillverka smartphones.

Allt utveckling och produktion av framtida hårdvara kommer hädanefter att skötas av företag i lågkostnadsländer.

Blackberry kommer istället att fokusera på att vidareutveckla sin lönsamma säkerhetsprogramvara för företag, säger John Chen i en kommentar till Mobile World Live.

Kalle Wiklund

Mer om: Blackberry

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt