Utredning av Ludvikaraset kan ta ett år

2017-08-22 16:26  
Så här såg det ut dagen efter broraset i Ludvika.

Utredningen om broraset i Ludvika i juli där 18 personer skadades kan ta uppemot ett år att slutföra.

– Det är många åtgärder som ska vidtas, mycket teknisk utredning, mycket analyser och slutsatser som måste dras. Sedan är det ett flertal personer som måste höras som inte befinner sig i Sverige, säger åklagaren Charlotte Tanner till Dalarnas Tidningar.

Enligt Tanner fokuserar utredningen på frågan om säkerheten hade kunnat vara bättre. Det finns inget som tyder på att någon velat att bron ska rasa, säger hon.

Det var torsdagen den 13 juli som olyckan inträffade vid ett brobygge över järnvägen. Formen fylld med betong rasade ner på spåren när ställningen den vilade på vek sig.

Förundersökningen gäller arbetsmiljöbrott genom vållande till kroppsskada.

Detta har hänt

I januari 2017 påbörjades byggarbetena vid Kajbron. Den 13 juli, när gjutning pågick på brobanan, rasade plötsligt gjutformen och ställningen den vilade på. Tolv personer skadades.

Enligt åklagare och Trafikverket var det ställningen som gav vika. Orsaken utreds nu av polis, Trafikverket, Skanska och Arbetsmiljöverket.

Mer om: Olycka Bro

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer