Kolmårdens träbana slipper rivning

2017-01-25 10:00  
Wildfire är byggt av senvuxet tallvirke från Hälsingland. Bergochdalbanans högsta backe är 57 meter, och en åktur i attraktionen tar cirka 60 sekunder. Foto: Vekoma / Kolmården (montage)

Kolmårdens djurpark behöver inte riva sin bergochdalbana Wildfire under utarbetandet av en detaljplan, rapporterar SVT Öst.

Mark- och miljööverdomstolen upphävde i oktober i fjol bygglovet för Wildfire och beslutade att en detaljplan för åkattraktionen krävdes. Detta då den medför en betydande miljöpåverkan, bland annat på djurlivet och på närliggande naturområden.

Risk fanns för att Kolmården skulle tvingas riva attraktionen, men Norrköpings kommuns byggnads- och miljöskyddsnämnd har nu tagit beslutet att Wildfire får stå kvar.

– Det vore dumt att vi som kommun straffar en av våra största arbetsgivare på ett onödigt sätt, som gör att de förbrukar pengar och tid på någonting som missgynnar de och som missgynnar Norrköping, säger kommunalrådet Reidar Svedahl (L) till SVT.

Se filmen från när Ny Teknik testade Wild Fire:

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer