Fotograferade bron – sedan rasade den

2014-09-29 12:55  
En ingenjör tyckte sig se ojämnheter i bron mellan Köpenhamn och Helsingör. Två timmare senare rasade den. Foto: ing.dk

Varför en gångbro över motorvägen mellan Köpenhamn och Helsingör störtade samman i lördags är ännu oklart. Men en ingenjör tog bilder på ojämnheter före raset.

Flera hantverkare fick klänga sig fast i armeringen när en gångbro rasade ned över den hårt trafikerade motorvägen mellan Köpenhamn och Helsingör i lördagskväll. En av dem som arbetade på att bygga bron var 51-årige Peter Jørgensen.

- Jag gick på mitten av bron och var tvungen att kasta mig fram och hugga ta tag i armeringen, berättar han för danska Extrabladet.

26 personer arbetade med att bygga bron, som ligger i närheten av Nærum mellan Klampenborg och Vedbæk. Sammantaget fyra-fem arbetare befann sig på bron men ingen skadades allvarligt.

Det är ännu oklart varför bron inte höll. Men danska Ingeniøren har fått bilder från en ingenjör som före raset upptäckte ojämnheter i gjutformen och fotograferade dem.

Danska Vejdirektoratet, som motsvarar svenska Trafikverket, uppger på Twitter att man arbetar för högtryck men att det är osäkert om de drabbade motorvägsfilerna kan öppna igen i morgon.

Mer om: Bro Konstruktion

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer