Designer lockas av utmaningen

2010-04-08 09:33  

Jenny Oldsjö är designern som fastnat för betong. – Det är ett formbart och spännande material, säger hon.

Tillsammans med kollegan Ragnar Hultgren driver Jenny Oldsjö företaget Oldsjö Hultgren Design. De har arbetat med många sorters material men till Nordbygg kommer de med föremål i ett favoritmaterial: betong.

– Betong är ett formbart material. Det passar till superavancerade tekniska konstruktioner och till konstnärliga projekt. Sedan är det en utmaning att jobba med betong som formgivare. Jag har till exempel suttit mycket hemma och gjutit. För att kunna hålla på i större skala så skulle vi behöva en riktig verkstad, säger hon.

På Nordbygg presenterar duon bland annat nya betongplattor, formade som klöverblad. Tidigare har duon producerat betongplattor, påtagligt lika fötter i högklackade skor.

– Jag gillar att jobba med en enda form som upprepas och bildar en yta, säger hon.

Hur hett är betong bland formgivare?

– Det är ett material som kommer mer och mer. Till exempel genom grafisk betong och bland inredningsprodukter, säger Jenny Oldsjö.

Stefan Nordberg

Mer om: Betong

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer